Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه ایران، سال ۲۰۱۵ کشور ترکیه به درآمد ۳۱.۵ میلیارد دلاری دست یافت و سال ۲۰۱۶ که جزو بدترین سال‌های گردشگری این کشور لقب گرفت میزان درآمد آنها به ۲۲ میلیارد دلار رسید اما خیلی زود ترک‌ها کاهش ۳۰ درصدی را جبران و سال گذشته میلادی ۲۶.۳ میلیارد دلار از گردشگران کشورشان جذب درآمد کردند. در این میان ایرانی‌ها هم سهم بسیار بالایی در رونق گردشگری ترکیه داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌گونه‌ای که سال ۲۱۰۷ ایرانی‌ها ۲.۵ میلیارد دلار ارز به ترکیه بردند. می‌گویند اقتصاد منطقه وان را گردشگران ایرانی می‌چرخانند و اگر دلارهای آنها نباشد وان با رکود عجیبی روبه‌رو خواهد شد. گردشگران سایر کشورها هم خیلی زود ترکیه را به‌عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب کردند. در حالی که هر سال بر تعداد گردشگران این کشور افزوده می‌شود، ما هنوز نتوانستیم سهمی از گردشگران این کشور داشته باشیم.

مدیران تورهای خارج از کشور هم این روزها از بازاری صحبت می‌کنند که با تغییرات متعددی روبه‌رو شده است.یکی از آنها اظهار داشت: در گذشته سبد معرفی تور به خارج از کشور تنوع داشت اما دو ماهی است که تمرکز بیشتری بر ترکیه داریم.

این امر به دو علت است. اول اینکه قیمت دلار روند افزایشی به خود گرفته است لذا مردم برای کاهش هزینه‌های خود ترجیح می‌دهند از تورهای ارزان قیمت ترکیه استفاده کنند.دوم آنکه خرید در این کشور برای خیلی از خانواده‌ها صرف دارد.بدین جهت با یک تیر دونشان می‌زنند.

وی ادامه داد:ترکیه برای گردشگران احترام قائل است و سعی می‌کند با ارائه تخفیف و عرضه قیمت‌های رقابتی گردشگری خود را پر رونق نگه دارد. اما در ایران چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد.حتی در برخی از موارد سفر به ترکیه یا سایر کشورهای همسایه ارزان‌تر از سفر به برخی از شهرهای کشورمان است.

رتبه ۹۸ ایران در جذب گردشگر

رتبه ایران در بین کشورهای در حال جذب گردشگر(هم‌اکنون در دنیا ۱۵۰ کشور مشغول فعالیت در عرصه گردشگری هستند) ۹۸ است. ۸ درصد از تعداد کل گردشگران، گردشگران خارجی هستند که به ایران می‌آیند و ارزآوری آنها برای کشورمان بسیار اهمیت دارد اما متأسفانه ۹۲درصد از گردشگران هم از ایران خارج می‌شوند.

 ۶۰ درصد درآمد گردشگری ترکیه مربوط به گردشگران خارجی است و تنها ۴۰درصد درآمد آنها از طریق گردشگری داخلی به دست می‌آید. درآمد حاصل از گردشگری بین سال‌های ۹۲ تا ۹۵، بیش از ۳۲ میلیارد دلار بوده و در این مدت ۱۹میلیون و ۹۰۰هزار نفر گردشگر خارجی وارد کشور شده‌اند.این اعداد نشان می‌دهد که عملاً ایران دارای کمترین درآمد گردشگری است.

 برنامه‌ریزی خوب ترکیه ای ها

رضا کامی رئیس اتاق مشترک ایران و ترکیه از اینکه سهم ایران در گردشگری ترکیه بالا است، گفت:ترکیه برای جذب گردشگر بهترین برنامه‌ریزی را انجام داد و اکنون براحتی از زیرساخت‌هایی که فراهم کرده است، بهره‌برداری می‌کند. اما ایران نتوانست برنامه مدون و جامعی در جذب گردشگر داشته باشد وهمواره می‌بینیم سایر کشورها در جذب گردشگران ایرانی موفق عمل کردند. نمونه بارز این اتفاق هم کشور ترکیه است. وی ادامه داد: در نشست‌های مختلفی که با ترک‌ها داشتیم بارها آنها تأکید کردند که می‌خواهند گردشگران خود را به سمت ایران هدایت کنند اما وقتی این امر به مرحله عملیاتی نزدیک شد، شکست خورد چرا که شرایط کشور برای جذب گردشگر فراهم نیست. از طرفی ما حتی در معرفی پتانسیل‌های ایران عملکرد ضعیفی داشتیم و کسی نمی‌داند ایران چه آثار تاریخی با ارزشی دارد.

گزارش اتحادیه هتلداران ترکیه

بر اساس گزارشی که از سوی اتحادیه هتل‌های ترکیه منتشر شده، در سال ۲۰۱۷ میلادی، حدود ۲.۵میلیون گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده‌اند و بدین ترتیب ترکیه اصلی‌ترین مقصد گردشگری خارجی ایرانیان در سال گذشته میلادی بوده است. این گزارش همچنین پیش‌بینی کرده که روند افزایش سفرهای گردشگری ایرانیان به ترکیه در سال‌جاری میلادی نیز ادامه یابد و بویژه شهرهای ترکیه در ماه مارس، یعنی ایام تعطیلات نوروز شاهد حضور پرتعداد گردشگران ایرانی باشد.بعد از ترکیه، کشورهای عراق، امارات و ارمنستان، دیگر مقصد‌های جذاب گردشگری برای مسافران ایرانی بوده‌اند.در سال ۲۰۱۶، مجموعا ۱.۷ میلیون گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده بودند.

این گزارش خاطرنشان کرده که هر گردشگر ایرانی به‌طور متوسط ۶شب در ترکیه اقامت گزیده و هزار دلار هزینه کرده و در مجموع ۲.۵ میلیون گردشگر ایرانی ۲.۵ میلیارد دلار برای ترکیه درآمد داشته‌اند. سرانه هزینه کرد سایر گردشگران خارجی در ترکیه ۶۳۰ دلار بوده است. در بین شهرهای مختلف ترکیه، استانبول، وان و آنتالیا، محبوب‌ترین شهرها برای گردشگران ایرانی بوده‌اند. ایرانی‌ها علاوه بر تفریح، برای خرید و تجارت نیز به ترکیه سفر می‌کنند.

در این گزارش خاطرنشان شده که عدم انطباق سیستم بانکی ایران با سیستم بانکی ترکیه موجب شده تا برخی از ایرانیان از سفر به ترکیه منصرف شوند. همچنین از نگاه این گزارش عدم امکان استفاده ایرانیان از کارت‌های بانکی در ترکیه، موجب شده تا گردشگران ایرانی ناگزیر شوند مقدار زیادی پول نقد با خود حمل کنند و این سبب محدود شدن هزینه کردهای آنها شده است.

اتحادیه هتل‌های ترکیه پیشنهاد کرده که برای حل این مشکل از دبیت کارت‌ها استفاده شود. «اگر این سامانه پرداخت راه‌اندازی شود، ایرانی‌ها می‌توانند براحتی با استفاده از دبیت کارت‌ها خریدهای خود را انجام دهند.»

بر اساس آمارهای وزارت گردشگری ترکیه، تعداد کل گردشگران ورودی به این کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی با ۲۷.۸درصد رشد به ۳۲.۴ میلیون نفر رسیده است. ایرانی‌ها در مجموع ۷.۷درصد از کل مسافران ورودی به ترکیه را به خود اختصاص داده‌اند و بعد از روس‌ها (۱۴.۶ درصد) و آلمانی‌ها (۱۱.۱ درصد) در رتبه سوم جای گرفته‌اند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۶۸۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حالی که نام جزایر قناری از سوی رسانه‌های غربی به عنوان مکانی بی حاشیه و امن برای گردشگران تلقی می‌شود، اما تغییر الگو‌های بومی و سبک زندگی ساکنان این منطقه، منجر به نارضایتی شدید آنها از گردشگران شده است. آنها از یک سو گردشگری را مهم‌ترین منبع درآمد خود قلمداد می‌کنند، اما از سوی دیگر، فراگیر بودن حضور توریست‌ها را منافی اصول و سبک زندگی بومی و محلی خود می‌دانند. همین مسئله، مولد یک تعارض جدی در جزایر قناری بوده که منتج به وقوع اعتراضاتی در این منطقه شده است. اخیرا ده‌ها هزار نفر در جزایر قناری اسپانیا علیه طرح گردشگری گروهی «فراگیر» در مجمع‌الجزایر اقیانوس اطلس، راهپیمایی کردند.

معترضان، رشد کنترل نشده گردشگری را برای محیط زیست و ساکنانش مضر توصیف می‌کنند و خواهان محدودیت در تعداد گردشگران هستند. آنها تاکید می‌کنند که مخالف صنعت گردشگری نیستند که ۳۵ درصد از اقتصاد جزایر قناری را تشکیل می‌دهد.

در سال قبل میلادی، ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار گردشگر از هفت جزیره اصلی این مجمع‌الجزایر دیدن کردند. آمار‌های رسمی نشان می‌دهد که این میزان حدود شش برابر بیشتر از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری این جزایر است. بدیهی است که این نسبت ریاضی، می‌تواند از عمق فاجعه در جزایر قناری پرده بردارد! جایی که عملا این منطقه تبدیل به مکانی برای تلاقی نامتوازن خرده فرهنگ‌ها و در نتیجه، وقوع بحران‌های تبعی شده است.

صنعت گردشگری ۴۰ درصد از مشاغل این مجمع الجزایر را تشکیل می‌دهد. شهروندان انگلیس و آلمان، ازجمله کشور‌های اصلی هستند که گردشگرانشان به این جزایر سفر می‌کنند، اگرچه خود اسپانیا به‌عنوان سرزمین مادر هم مقصد محبوب آنهاست. در «سانتا کروز د تنریف»، پایتخت تنریف، بزرگترین جزیره، معترضان پلاکارد‌هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود «گردشگر، به سرزمینم احترام بگذار!» و «جزایر قناری محدودیت دارد.»

لیدیا مورالس، یک معترض به بی‌بی‌سی گفت: «مشکل اصلی این است که طرح گردشگری گروهی چندین دهه است که در حال نابودی جزیره و زندگی ساکنانش است. احساس می‌کنیم که ما رانده شده‌ایم، اولویت‌های ما در نظر گرفته نمی‌شوند.»

معترضین در این تجمع پیام‌های واضحی را به سیاستمدارانشان مخابره کردند. آنها قویا معتقدند که سیاستمداران به جای در نظر قرار دادن نیاز‌های ساکنین، بیشتر روی ساخت مجتمع‌های گردشگری و هتل‌ها «متمرکز» هستند. فراتر از آن، تظاهرکنندگان می‌گویند که آنها خواهان یک طرح پایدارند که تأثیرات زیست‌محیطی مانند کمبود آب در آب و هوای گرم را در نظر بگیرد و فشار کمتری بر هزینه‌ها و مسکن وارد کند. بر اساس گزارش موسسه ملی آمار در سال ۲۰۲۳، ۳۴ درصد از ساکنان جزایر قناری در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی قرار داشتند که بیشترین تعداد در اسپانیای پس از اندلس است. بنابراین، رمزگشایی از گستردگی تظاهرات اخیر و عصبانیت ساکنین جزایر قناری چندان دشوار نیست! آنها به درستی احساس می‌کنند قربانی سیاستگذاران حوزه گردشگری و مسئولین دولتی خود شده و نیاز‌های روزمره توریست‌ها بر نیاز‌های اساسی زندگی آنها در تصمیم سازی‌های کلان و خرد غلبه پیدا کرده است. هفته گذشته، فعالان در اعتراض به آنچه که رشد مخرب گردشگری در جزایر قناری می‌دانند، اعتصاب غذا را در تنریف آغاز کردند. معترضان خواهان توقف ساخت یک هتل و یک استراحتگاه ساحلی در جنوب جزیره هستند. آنها همچنین خواهان توقف تمام پروژه‌های توسعه گردشگری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دهیاران می‌توانند مدیریت مناطق گردشگری بام ایران را دریافت کنند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • مهجوریت تفتان در سایه بی مهری مسوولان
  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • برای تماشای بازیگران ترکیه‌ای یا قصۀ شمس و مولانا؟
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • ظرفیت های گردشگری روستای «طولاب» ایلام در انتظار سرمایه گذاری
  • طغیان ساکنان جزایر قناری/ درخواست محدود شدن تعداد گردشگران
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟