Web Analytics Made Easy - Statcounter

 رویداد۲۴ در میان نام‌هایی که از بازار ارز به گوش می‌رسد، چندی است نام دلار سلیمانیه و دلار هرات بیش از گذشته به گوش می‌خورد. از یک ماه پیش که قیمت ارز رشد صعودی به خود گرفتند و قیمت دلار در ایران بالاتر از کشور‌های همسایه شد جاذبه برای دلالان و قاچاقچیان و حتی شرکت‌های دولتی و خصوصی برای خرید ارز از این کشور‌ها و فروش در ایران بیشتر شد، اما با سقوط دلار این روند معکوس شد و چرخش انگیزه از خرید دلار در ایران و فروش در کشور‌های همسایه قوت گرفت، حال اینکه چرا نرخ ارز در کشور‌های همسایه بر نرخ ارز در ایران تاثیر می‌گذارد را در ادامه می‌خوانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از آنجایی شروع شد که در سال‌های گذشته با تحریم دلاری ایران و عدم امکان مبادلات دلار از کانال بانک‌های خارجی برخی کشور‌ها کانال نقل و انتقال دلار به ایران شدند که برای سال‌ها مبادلات ارزی به دلیل سهولت در ورود ارز و حجم مبادلات ایران با امارات باعث شد تا نرخ حواله درهم درصرافی‌های این کشور در معاملات ارزی ایران اثرگذار شود.   از طرف دیگر صادرکنندگان بزرگ هم درآمد ارزی خود را به بانک‌های دوبی واریز می‌کردند که از این طریق واردات کالا انجام می‌شد، اما پس از اعمال محدودیت‌های نقل و انتقال ارز از دبی کشور‌های جایگزین مانند عراق و افغانستان روی کار آمدند که هرچند که حجم مبادلات آن‌ها با ایران به اندازه دبی نیست، اما تاثیرپذیری نرخ ارز ایران از هرات افغانستان و سلیمانیه عراق به همین علت است.
البته تا زمانی که دلار در ایران دولتی بود و یارانه دریافت می‌کرد نرخ دلار ایران نسبت به بازار هرات و سلیمانیه پایین‌تر بود و خروج ارز از ایران به این مناطق بیشتر بود درنتیجه معاملات برای واردات کالا به صرفه‌تر بود، اما از زمانی که دلار در ایران آزاد شد شرایط معکوس شد و ورود اسکناس به ایران از این دوکشور بیشتر انجام می‌گیرد.
واقعیت بازار ارز ایران هم در ماه‌های گذشته به این صورت بوده است که در جریان معاملات معمولا به نحوی است که قیمت دلار در ایران روزانه حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان بالاتر از هرات و سلیمانیه تعیین می‌شود؛ چرا که مسافت ورود ارز از این مناطق تا ورود به بازار تهران خود باعث افزایش قیمت می‌شود برای مثال قیمت دلار امروز ۱۳ هزار و ۸۰۰ است که این نرخ در سلیمانیه به ۱۴ هزار و ۱۰۰ می‌رسد بنابراین هر زمان که اتفاقی در این بازار‌ها موجب تغییر قیمت ارز شود می‌تواند بازار ارز ایران را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
نقش دلالان و قاچاقچیان ارز را نباید نادیده گرفت کسانی هستند که هم به بازار ارز در عراق و ترکیه دسترسی دارند و هم به بازار ایران اشراف کامل دارند و کاری که می‌کنند این است که با راه اندازی شایعه از فروش ارز‌های خود سود‌های میلیاردی به جیب می‌زنند این افراد از دلالان و قاچاقچیان بین مرز‌های ایران و عراق و ترکیه هستند تا شرکت‌های صادراتی و وارداتی که فعالیت آن‌ها دراین کشورهاست و گاه ردپای شرکت‌های دولتی مانند پتروشیمی و فولادی‌ها هم به چشم می‌خورد.
چندی پیش هادی قوامی نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از ۲۰ میلیارد دلار پتروشیمی‌ها و فولادی‌ها خبر داده بود که به جای سامانه نیما سر از بازار سلیمانیه و هرات سردرآورده بود گویای همین مطلب است.
جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات در مجلس نیز در این باره گفته بود: در دوماه گذشته سه میلیون و پانصد هزار سکه از کشور جمع آوری شده و به سلیمانیه عراق ارسال شد همچنین سعودی‌ها ۱۳ نفر را مامور کردند که در بازار تهران هرچه سکه و دلار آوردند را حتی ۲۰ درصد بالاتر از قیمت هم خریداری کنند که دراین ارتباط سپاه تا به حال موفق شده سه نفر از این افراد را دستگیر کنند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 قیمت دلار دلار سلیمانیه دلار هرات بازار ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۲۰۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد

صادق ضیاییان در نشست علمی بارش‌های سیل‌آسا طی فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور افزود: نکته مهم این است که مدل‌های هواشناسی وقوع بارندگی شدید جنوب کشور و کشورهای حاشیه خلیج فارس را از قبل پیش‌بینی کرده بودند. از آنجایی‌که مدل‌های هواشناسی هیچ گونه اطلاعاتی از دخالت در افزایش یا کاهش بارش نظیر بارورسازی ابرها را ندارند همچنین قابلیتی در آن‌ها بسط داده نشده است تا بتواند بارندگی عظیم در ایران، عمان و امارات متحده عربی به‌ویژه دبی است.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی  ادامه داد: وسعت شکل‌گیری این سامانه و علل وجودی آن چنان پهناور بود که چندین هزار کیلومتر را در تراز میانی جو و سطح زمین شامل می‌شده است ایجاد چنین سامانه پیچیده‌ای نیاز به صرف انرژی بسیار زیاد دارد که از دست بشر خارج است.

وی درباره علت بارش‌های سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور گفت: علت بارش سنگین در جنوب و جنوب شرق کشور را می توان شکل گیری بندال امگا با مراکز کم ارتفاع واقع در اروپا و منطقه جنوب کشور، شکل‌گیری رودباد با سرعت پایین (این نوع رودباد می تواند هوای مرطوب را برای مدت بیشتر در منطقه نگه دارد شکل) به همراه استقرار واچرخند در غرب اقیانوس هند و چرخند روی شبه جزیره عربستان دانست که سبب تغذیه خوب رطوبتی از روی شمال غرب اقیانوس هند، دریای عمان دریای عرب دریای سرخ و خلیج فارس به جنوب کشور شد.

ضیاییان اضافه کرد: عوامل توپوگرافی منطقه نیز در انباشت و صعود مکانیکی رطوبت نقش مهمی داشتند.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به صدور هشدار قرمز برای بارش‌های سیل آسا در جنوب و جنوب شرق کشور اظهار کرد: ما سه روز قبل از بارش اقدام به انجام این کار کردیم که ریسک بزرگی بود. به غیر از ایران فقط کشور قطر از بین کشورهای حاشیه خلیج فارس اقدام به انجام این کار کرد.

 وی اضافه کرد: احتمال داشت برخی از پیش‌بینی‌ها به وقوع نپیوندد اما چون اولویت اول سازمان هواشناسی نجات جان انسان‌هاست، ما اقدام به صدور این هشدار کردیم. استان سیستان و بلوچستان ۲۷۰ میلیمتر فارس ۹۱.۵ میلیمتر هرمزگان ۱۲۳ میلی‌متر کرمان ۷۹ میلی‌متر و بوشهر۵۶ میلیمتر بارش دریافت کردند. در کل بارش‌های دریافت شده عدد درشتی بوده است.

ضیاییان تاکید کرد: لازم است طراحی‌های بومی مناطق را رها نکنیم این در حالیست که در جنوب کشور آب انبارها بسته شده است. با توجه به تبخیر بالا در این مناطق ممکن است سدها پاسخگو نباشند ولی نوع معماری می‌تواند موجب کاهش تبخیر و انباشت آب شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • ۴ دلیل ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و سکه و نقره داغ شدن خریداران
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • کاهش قیمت دلار و سکه در بازار تهران/ ارتباط شبه سوئیفت با ۱۰ کشور/ افت قیمت تارا، رانا و پژو ۲۰۷
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در روز‌های آینده؛ زمان خرید خودرو هست یا خیر؟