Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-براساس اسناد منتشرشده از سوی وزارت دادگستری امریکا، مبالغی که روز سه‌شنبه از دارایی‌های ایران سرقت شده است، مرتبط با خرید مصالح ساختمانی از کشورهای خارجی بوده است. به نوشته وزارت دادگستری امریکا، فردی به نام کنت زونگ، شهروند امریکایی- کره‌ای که مسوولیت خرید مصالح ساختمانی از جمله سنگ‌نمای مرمر برای استفاده در ایران داشته است، سال 2014 از سوی دولت‌های کره جنوبی و دادگاهی در ایالت آلاسکای امریکا، به اتهام نقض تحریم‌های ایران متهم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

واشنگتن مدعی شده است که سه ایرانی و یک شهروند امریکا در تلاش برای نقض تحریم‌های امریکا علیه مردم ایران نقش داشته‌اند و تلاش کرده‌اند که رقمی نزدیک به یک میلیارد دلار از دارایی‌های ایرانیان را از یک حساب محدودشده ایرانی در کره‌جنوبی برای مصارف ارزی ایران به کشورهای دیگر منتقل کنند.

بر اساس بیانیه وزارت دادگستری امریکا، دارایی‌های مسروقه بخشی از یک اقدام هماهنگ «غیرنظامی» برای جلوگیری از جابه‌جایی دارایی‌های ایرانیان به حساب‌های سپرده بانکی در نقاط مختلف جهان بوده است. این بیانیه مدعی می‌شود مبالغی که از جابه‌جایی آنها جلوگیری شده یک میلیارد دلار بوده است که 7 میلیون دلار آن به دولت ایالات متحده امریکا رسیده است. کنت زونگ، شهروند کره‌ای امریکایی به دلیل معامله با مردم ایران در امریکا با یک دادنامه شامل 46 مورد اتهامی از جمله تبانی برای پولشویی و دور زدن تحریم‌های ایران مواجه است. او تحت فشار امریکا در کره جنوبی هم تحت تعقیب قرار گرفت و اکنون در کره جنوبی در حبس است. او و پسرش که ساکن ایالت آلاسکای امریکا است تاکنون در هیچ‌یک از دادگاه‌های امریکایی محکوم نشده‌اند.

دارایی‌های ایران نزد بانک‌های کره‌ای

بانک‌های مرکزی، ووری و بانک صنعتی کره جنوبی، در حال حاضر بیش از 9 میلیارد و 500 میلیون دلار از دارایی‌های ایران را بلوکه کرده‌اند. از سال 2010 و سخت‌تر شدن تحریم‌های ضدایرانی توسط واشنگتن، بانک‌های کره‌ای که کشورشان یکی از اصلی‌ترین مشتریان محصولات نفتی ایران بود، برای معامله با طرف ایرانی مورد محدودیت قرار گرفتند. براساس تحریم‌های غیرقانونی امریکا، دولت کره جنوبی به عنوان مشتری نفت ایران، فقط می‌توانست بدهی‌های خود را از طریق «وون» (واحد پول کره جنوبی) به حساب‌های بانک مرکزی ایران در بانک‌های مشخص واریز کند. سپرده‌های این حساب‌ها قابلیت تبدیل به دلار نداشتند و ایران حق داشت فقط برای خرید کالاهایی مشخص از آنها استفاده کند. آبان ماه سال 1397، 6 ماه بعد از خروج دولت ایالات متحده امریکا از برجام و لغو تمامی معافیت‌های خرید نفت خام از ایران، هرگونه استفاده از سپرده‌های ایرانی در بانک‌های کره‌ای ممنوع شد و مبالغی که حدود 7 میلیارد دلار نزد بانک صنعتی و 2.5 میلیارد دلار نزد بانک ووری، برآورد می‌شود در این حساب‌ها مسدود شدند.

این بانک‌ها در طول سال‌های گذشته به ‌شدت از سوی دستگاه قضایی دولت امریکا به دلیل معاملات با ایران تحت فشار قرار داشتند. براساس اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت وزارت دادگستری امریکا، شعبه منهتن بانک صنعتی کره جنوبی در ایالت نیویورک تاکنون دست‌کم دو بار به مبالغ 51 میلیون دلار و 35 میلیون دلار توسط دولت امریکا مورد اخاذی قرار گرفته است. مقام‌های این دو بانک می‌گویند که مسوولیتی نسبت به برگرداندن این دارایی‌ها به ایران ندارند و دولت کره جنوبی باید مسیری برای اعاده این دارایی‌ها به ایران پیدا کند. براساس بیانیه‌ای که بانک صنعتی کره صادر کرده است، دولت کره جنوبی به عنوان اصلی‌ترین سهام‌دار این بانک از طریق وزارت اقتصاد و دارایی کره جنوبی، حق استفاده از حساب‌های مسدودشده ایرانی و اعاده آن به ایران را دارد، اما از طرف دولت هیچ تماسی با این بانک گرفته‌ نشده است. ادعای بانک ووری، مبنی بر دریافت حق‌الزحمه بابت نگهداری دارایی‌های ایران در حساب‌هایش، جنجال دیگری بود که در ماه‌های گذشته ایران را وادار به واکنش و تهدید به شکایت در دادگاه‌های بین‌المللی کرد.

صندوق پول‌های دزدی

کنگره ایالات متحده امریکا، 5 سال پیش قانونی را تصویب کرد که براساس آن یک صندوق با عنوان «صندوق قربانیان تروریسم دولتی» توسط وزارت دادگستری امریکا ایجاد می‌شود که خسارت‌های مرتبط با کسانی که بین سال‌های 1358 تا 1359 در پی تسخیر لانه جاسوسی امریکا در ایران گروگان بوده‌اند، یا اقوام و بستگان درجه اول آنها، از طریق این حساب پرداخت شود. این صندوق با بودجه اولیه 100 میلیون دلار توسط دولت ایالات متحده امریکا تاسیس شد، اما براساس قوانین ضدایرانی دیگر در این کشور، دولت امریکا می‌تواند با استفاده از تصرف دارایی‌های ایران در خارج از کشور یا درآمدهای حاصل از اخاذی از شهروندان ایرانی و شرکت‌هایی که با شهروندان ایرانی معامله کنند، در این صندوق برای پرداخت به افرادی که خود را «قربانیان عملیات تروریستی افراد یا گروه‌های قابل انتساب به ایران» معرفی می‌کنند، پرداخت کند. صندوق مذکور تا به امروز دست‌کم سه دوره به ثبت‌نام‌کنندگانی که با شکایت در دادگاه بدنام منطقه نیویورک، به عناوین مختلف با ادعاهای عجیب حکم غرامت گرفته‌اند، پول پرداخت کرده است. بسیاری از پول‌های واریزشده در این صندوق از محل جریمه‌هایی تامین شده است که دستگاه قضایی امریکا بانک‌ها و موسسات بین‌المللی را برای معاملات قانونی و مشروع با شهروندان ایرانی مجبور به پرداخت کرده‌اند.

هیات کره جنوبی جمعه در تهران

مقامات کره جنوبی روز چهارشنبه اعلام کردند که یک هیات کره جنوبی نیمه شب پنجشنبه عازم ایران خواهد شد. به گزارش ایرنا، یونهاپ خبرگزاری رسمی کره جنوبی روز چهارشنبه گزارش داد این هیات به سرپرستی «کو کیونگ سوگ»  مدیرکل امور خارجه آفریقا و خاورمیانه وزارت امور خارجه کره جنوبی عازم ایران می شود. یونهاپ ادعا کرده  است هیات کره جنوبی برای مذاکره در مورد آزادی کشتی توقیف شده و خدمه آن به تهران سفر می کند. مقامات ایران در ابتدا نسبت به انجام این سفر کم رغبت بودند و اعلام کردند نیازی به این دیدار نیست اما پس از مشورت با سئول آن را پذیرفتند. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صبح روز دوشنبه در بیانیه ای از توقیف یک فروند شناور کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی به دلیل نقض پروتکل‌های زیست‌محیطی در خلیج فارس خبر داد. یونهاپ آورده است که وزارت خارجه کره جنوبی یک مقام کنسولی خود را از سفارتش در تهران به بندرعباس، شهر محل نگهداری کشتی اعزام کرده است تا با ملوانان و خدمه کشتی دیدار کند. بر اساس این گزارش، «چوی جونگ » معاون اول وزیر خارجه کره جنوبی نیز قصد دارد اوایل هفته آینده برای بحث در مورد روابط دو کشور از جمله توقیف این کشتی و دارایی‌های مسدود شده ایران در کره به تهران سفر کند.

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه ۱۶ دی از وضع تحریم‌های تازه علیه شرکت‌های وابسته به بخش صنایع فلزی ایران خبر داد. بر اساس بیانیه‌ای که در وب‌سایت وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شده است، دولت آمریکا ۱۶ شرکت از جمله یک شرکت چینی و همچنین یک فرد مرتبط با صنایع فلزی ایران را مشمول تحریم‌های تازه کرده است.  این تحریم‌ها در قالب تحریم‌های حقوق بشری علیه ایران اعمال شده‌است. شرکت چینی «کایفنگ پینگمی نیو کربن متریالز» (کی‌اف‌سی‌سی) که در تولید مواد کربنی تخصص دارد، متهم است که از دسامبر ۲۰۱۹ تا ژوئن ۲۰۲۰ هزاران تن مواد در اختیار صنعت فولاد ایران قرار داده است. 
این بیانیه ادعا می‌کند، جمهوری اسلامی درآمدهای حاصل از صنایع فلزی ایران را صرف فعالیت‌هایی می‌کند که موجب بی‌ثباتی در سراسر جهان می‌شود. وزارت خزانه‌داری آمریکا هم در بیانیه‌ای اعلام کرده که بازیگران اصلی صنعت فولاد ایران شامل ۱۲ تولیدکننده فولاد و دیگر محصولات فلزی در ایران و همچنین سه نماینده فروش مستقر در خارج کشور، وابسته به یک شرکت بزرگ توسعه معادن و فلزات ایران، مشمول تحریم‌های جدید شده‌اند. در فهرست جدید تحریم‌ها، اسامی شماری از شرکت‌های ایرانی شامل کشتیرانی حافظ دریای آریا، مجتمع فولاد صنعت بناب، مجتمع صنعتی ذوب‌آهن پاسارگاد، مجتمع فولاد البرز غرب، شرکت فولاد زرند ایرانیان، مجتمع ذوب آهن فولاد خزر، مجتمع فولاد گیلان، شرکت فولاد سیرجان ایرانیان و مجتمع صنعتی اسفراین به چشم می‌خورد. آمریکا همچنین مجید سجده، مدیر اجرایی شرکت حمل و نقل حافظ دریای آریا، را در فهرست تحریم‌های خود قرار داده است. در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین آمده است، بخش صنایع فلزی ایران یکی از منابع مهم درآمد جمهوری اسلامی به شمار می‌رود که ثروتی هنگفت را برای رهبران «فاسد» رژیم و تامین مالی طیف وسیعی از فعالیت‌های شریرانه آنها تولید می‌کند، از جمله گسترش سلاح‌های کشتار جمعی، پشتیبانی از گروه‌های تروریستی خارجی و انواع نقض حقوق بشر در داخل و خارج از کشور.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: وزارت دادگستری امریکا ایالات متحده امریکا دارایی های ایران صنایع فلزی ایران میلیارد دلار میلیون دلار بانک صنعتی دارایی ها بیانیه ای کره جنوبی تحریم ها حساب ها بانک ها کره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد

رئیس سابق بخش مالی سازمان جاسوسی موساد گفت: ایران یک شبکه مالی جهانی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کرده و موفق شده ضمن ناکام گذاشتن تحریم‌ها، ۸۰ میلیارد دلار درآمد اندوخته جدید داشته باشد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه تایمز اسرائیل نوشت: اودی لوی پس از ۳۵ سال فعالیت در اطلاعات اسرائیل در سال ۲۰۱۶ از سمت ریاست واحد جنگ اقتصادی موساد کنار رفت. وی دهه‌ها را صرف تحقیق در مورد جریان‌های پولی کرده که امکان بقای دشمنان اسرائیل به ویژه حماس، حزب‌الله و ایران را فراهم می‌کند.

لوی گفت: تل‌آویو باید از ائتلافی که برای دفع حمله مستقیم اخیر تهران به اسرائیل گردهم آمده، استفاده کند تا جریان پول جهانی را که شاهرگ حیات ایران است و اجازه دور زدن تحریم‌های آمریکا را می‌دهد، متوقف کند.

تایمز اسرائیل می‌افزاید: در شب بین ۱۳ و ۱۴ آوریل (۲۵ و ۲۶ فروردین)، ایران در یک حمله بی‌سابقه، در پاسخ به حمله ادعایی اسرائیل به سوریه، صدها موشک بالستیک و کروز را در کنار صدها پهپاد به اسرائیل شلیک کرد.

لوی خاطرنشان کرد: در آن شب اتفاق جدیدی در خاورمیانه و جهان رخ داد. ما ائتلاف جدیدی داریم که شامل عربستان‌، امارات‌، بحرین، اردن، اسرائیل، آمریکا، آلمان، فرانسه و بریتانیاست و اینها دقیقاً همان بازیگرانی هستند که اگر بخواهیم به یک نتیجه استراتژیک در برابر ایران برسیم، نه فقط برای تنبیه آن، بلکه برای تغییر وضعیت خاورمیانه با اعمال جنگ. اعضای ائتلاف ضدایرانی باید با اسرائیل همکاری کنند تا شبکه‌ مالی ایران را از بین ببرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، ایده اعمال جنگ اقتصادی علیه تهران البته جدید نیست. جمهوری اسلامی از زمان انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ تحت تحریم‌ها قرار داشت و با آغاز برنامه هسته‌ای تهران در دهه ۲۰۰۰ تشدید شد.

لوی گفت: ایرانی‌ها برای سال‌ها، تحت هماهنگی قاسم سلیمانی، زیرساخت‌های باورنکردنی برای دور زدن تحریم‌ها ایجاد کردند و قادر به انتقال پول در سراسر جهان برای ادامه تأمین مالی تمام زیرساخت‌های خارجی در سراسر خاورمیانه و پروژه هسته‌ای خود شدند. تحریم‌ها علیه ایران تا حد زیادی بی‌اثر بوده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از کشورهای جهان احساس کردند که تحریم‌های آمریکا انگیزه سیاسی دارد، خاطرنشان کرد: علاوه ‌بر این، کشورهای اروپایی احساس کردند که تحت فشار زیادی در تجارت با ایران قرار گرفته‌اند و حتی مجازات می‌شوند، در حالی که آمریکا هیچ تحریمی را علیه سایر کشورهایی که منافعی مانند قطر دارند، اعمال نمی‌کند.

تایمز اسرائیل نوشت: طبق گزارش‌ها، ایران به طور فزاینده‌ای در دور زدن تحریم‌های اعمال‌شده بر صادرات نفت مهارت یافته و موفق شده است. در جلسه استماع کنگره آمریکا در ماه دسامبر گذشته، کلر یونگمن رئیس ستاد متحد علیه ایران هسته‌ای (UANI)، فاش کرد که تهران درآمد نفتی خود را از سال ۲۰۲۰ چهار برابر کرده است از سال ۲۰۲۱ توانسته بالغ بر ۸۰میلیارد دلار درآمد نفتی پس‌انداز کند. یونگمن خاطرنشان کرده بود که چین، بزرگ‌ترین خریدار غیرقانونی نفت ایران است. نفت بیشتر از طریق «ناوگان اشباح» متشکل از کشتی‌هایی که ایران با ترفندهای خود آنها را غیرقابل ردیابی می‌کند، صادر می‌شود. این ناوگان‌، متشکل از حدود ۳۰۰ نفتکش خارجی و دارای پرچم خارجی است.

به نظر می‌رسد چین نقش برجسته‌ای در کمک و حمایت از جمهوری اسلامی در دور زدن تحریم‌ها ایفا کند و این کار را فقط از طریق خرید نفت انجام نمی‌دهد. رسانه‌های اپوزیسیون ایران از قراردادهای پرسود مخابراتی بین تهران و پکن رونمایی کرده‌اند.

از سوی دیگر پروژه ویکیران نیز صدها هزار سند افشاشده از سازمان‌ها و صنایع دولتی ایران را جمع‌آوری و منتشر کرده که شبکه انتقال پول ساخته‌شده توسط ایران را افشا می‌کند؛ اینکه چگونه ایرانی‌ها پول را از بانک مرکزی به صرافی‌ها در ایران منتقل می‌کنند و از آنجا تحت پوشش شرکت‌های چینی، هنگ‌کنگی یا کشورهای دیگر، حساب‌های بانکی در چین باز می‌کنند و سپس پول را از آنجا به ویژه به امارات منتقل می‌کنند. همه اینها با همکاری کامل سیستم بانکی در کشورهای غربی، حتی در ایالات‌متحده اتفاق می‌افتد.

کارشناس سابق موساد افزود: در همه این سال‌ها، پول به صورت آزادانه و بدون مزاحمت به ایران منتقل و استفاده شده است. شبکه مالی مخفی ایران برای سال‌ها یک راز آشکار بوده، افزود: گزارش‌های اخیر نشان می‌دهد که حتی مبالغ هنگفتی نیز از طریق مؤسسات مالی غربی برای ایران ترانزیت شده است.

فایننشال‌تایمز فوریه گزارش داد که ۲ بانک بزرگ لویدز و سانتاندر در انگلیس، حساب‌هایی را در اختیار برخی شرکت‌های بریتانیایی قرار داده‌اند. این شرکت‌ها به طور مخفیانه متعلق به شرکت بازرگانی پتروشیمی (PCC) بودند؛ شرکت ایرانی که آمریکا آن را به جمع‌آوری صدها میلیون دلار برای سپاه متهم کرده است. شرکت مذکور، از شرکت‌های مستقر در بریتانیا برای انتقال پول از شرکت‌هایی که در چین و در ابتدای این زنجیره انتقال پول قرار داشتند، استفاده می‌کرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، همین واقعیت که یک شرکت متعلق به جمهوری اسلامی توانسته آزادانه در لندن، یعنی در قلب سیستم مالی جهان فعالیت کند، برای لوی گیج‌کننده است.

دیگر خبرها

  • زمان پرداخت «مالیات بر عایدی سرمایه» تعیین شد
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • دست درازی صهیونیست‌ها به گنجینه ایران
  • مقام سابق موساد: ایران با دور زدن تحریم‌ها ۸۰ میلیارد دلار ذخیره کرد
  • روسیه به کانادا هشدار داد
  • روسیه دارایی‌های بزرگترین بانک آمریکا را بلوکه کرد
  • پوتین: پاسخ متقارن به تحریم‌های غرب به نفع روسیه نیست
  • ممنوعیت استفاده از آیفون در مراکز نظامی کره جنوبی
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه